بلاگ

بحران گاز در آلمان؛ آیا تولید شیشه‌های عطر هاینز‌-گلس پس از ۴۰۰ سال متوقف می‌شود؟

بحران گاز در آلمان که در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین پدید آمده، صنعت عطرسازی این کشور را در مخمصه جدیدی گرفتار کرده است.

بحران گاز در آلمان که در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین پدید آمده، صنعت عطرسازی این کشور را در مخمصه جدیدی گرفتار کرده است.

شرکت هاینز‌-گلس (Heinz-Glas)  با سابقه ۴۰۰ ساله خود در تولید بطری‌های شیشه‌ای برای مارک‌های بزرگ عطرسازی نظیر لورآل یکی از همین شرکت‌هاست که تحت تاثیر وضعیت شکننده کنونی قرار گرفته است.

مورات آگاچ، دستیار اجرایی مدیرعامل این شرکت خانوادگی آلمانی که از سال ۱۶۲۲ میلادی سیزده نسل را در رأس خود دیده، در این باره می‌گوید: «ما در وضعیت فوق‌العاده حساسی به سر می‌بریم. در صورت پایان تحویل گاز (…) تولید شیشه متوقف خواهد شد.»

شرکت هاینز‌-گلس که کارخانجاتش در بایرن در جنوب و تورینگن در شرق آلمان واقع هستند، یکی از بازیگران اصلی جهانی در این صنعت به شمار می‌رود. در کارخانه بایرن این شرکت، هر روز نزدیک به ۷۰ تن شیشه از کوره‌ها خارج می‌شود.

برای ساختن و شکل دادن به این ماده، کارخانه نیاز به ایجاد دمایی بالا تا ۱۶۰۰ درجه سانتیگراد دارد. گاز در این فرآیند استفاده می‌شود و نقشی عمده در تولید حرارت دارد. در واقع حتی در کارخانه کلین‌تتو، جایی که کوره‌ها با برق کار می‌کنند، باز هم حدود ۴۰ درصد از دستگاههای صنعتی تولید شیشه هنوز با گاز کار می‌کند.

تا همین اواخر، به لطف خطوط لوله‌ای که آلمان را به روسیه متصل می‌کرد، گاز با هزینه‌ای کم به سوی دستگاههای حرارتی این کارخانه‌ها جریان داشت. اما آن دوران تمام شده و مسکو در پی جنگ در اوکراین، تحویل گاز خود را ۸۰ درصد کاهش داده است. در نتیجه این تغییرات، هزینه‌ها به نحو سرسام‌آوری افزایش یافته است.

مورات آگاچ تخمین می‌زند که برای هاینز-گلاس، هزینه در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی «در ده و گاهی حتی بیست ضرب شده است» به نحوی که دیگر «از نظر اقتصادی قابل تحمل نیست».

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − دو =